Sla navigatie over

Serviceclubs schenken 50 laptops voor lagere scholen

De lessen op school zijn opgeschort en kinderen en jongeren leren van op afstand, maar niet elk kind heeft toegang tot het juiste materiaal. Daarom lanceerde de stad eerder een oproep naar bedrijven of mensen die ICT-materiaal kunnen schenken aan kinderen in een kwetsbare situatie.

De stad verdeelt de laptops en tablets naar de Lierse scholen en kijkt voor deze verdeling naar de nood per school. De scholen bezorgen ze op hun beurt aan de leerlingen.

Ondertussen kon de stad al 71 laptops verzamelen voor de scholen: 50 voor het lager- en 21 voor het secundair onderwijs. Zo schonk het bedrijf Logstat Belgium er 18 en komen er 3 laptops van particulieren, deze schenkingen verdeelt de stad onder de secundaire scholen.

De stad is heel dankbaar voor al deze gulle schenkingen. De oproep naar ICT-materiaal blijft echter onverkort gelden. Er worden nog minstens 50 laptops/tablets gezocht om te kunnen verdelen onder de Lierse scholen.

Welk ICT-materiaal komt in aanmerking? Laptops (maximum 5 jaar oud), tablets, smartphones (maximum 4 jaar oud) met de nodige oplaadkabels.

Het ICT materiaal mag gebruikt zijn, maar werkt nog en alle privé-gegevens werden ervan verwijderd .

Omdat de geldende ontsmettingsprotocols de toestellen kunnen beschadigen, is het niet mogelijk het materiaal terug te geven.  

Wie ICT-materiaal kan schenken,  neemt contact op met de consulent onderwijs van stad & OCMW Lier per mail op [email protected] of telefonisch op 0494 52 44 47.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder