Sla navigatie over

Sociale economie biedt maatschappelijke meerwaarde

De sociale economie biedt kansen aan mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Bedoeling is hun competenties aan te scherpen om nadien de stap te zetten naar de reguliere economie.

“Er zijn heel wat ondernemingen die vanuit deze invalshoek jobs aanbieden. In Lier kennen we Opnieuw & co, Werkmmaat en Mivas ”, vertelt schepen van Tewerkstelling Sabine Leyzen(Open Vld).

Opnieuw & Co stelt in 6 winkels 477 mensen tewerk waarvan 37 Lierenaars. Ze kunnen via opleiding en werkervaring hun kansen op een duurzame job vergroten.

Werkmmaat ondersteunt werkgevers die sociaal willen ondernemen. Momenteel werken 17 mensen in onze stad bij Werkmmaat. Ze houden de stadsvesten, stedelijke sportvelden, de speeltuin en de minigolf in het stadspark netjes.Verder runnen ze het Fietspunt aan het station en zorgen ze voor een hapje en drankje in het leescafé van de bib.

Bij maatwerkbedrijf Mivas met 2 vestigingen in Lier zijn 200 Lierenaars aan de slag. Ze werken op de verpakkingsafdeling, in de groen-en schilderdienst, het strijkatelier, het sociaal restaurant en de sociale kruidenier.

 

 

 

 

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder