Sla navigatie over

Sociale mediagebruik bij jongeren… een zegen of een pest?

In  de aula van campus Thomas More aan de Antwerpsestraat  organiseerde de stad  in samenwerking   met de lokale politie een  infoavond   voor ouders,  opvoeders en schoolgaande  jongeren  rond dit thema . 

Christophe Van Bortel,  commissaris van de Computer Crime Unit van de  federale gerechtelijke politie Antwerpen  lichtte de verschillende vormen van cybercriminaliteit toe   en gaf  het ruim opgekomen publiek tips en tricks om het sociale mediagebruik van  kinderen en jongeren  gezond te houden. 

Hoe is fraude te voorkomen ?

Privacyinstellingen : wees streng en deel zo weinig mogelijk

Cookies : aanvaard alleen essentiële/functionele  cookies .

Persoonlijke gegevens : deel ze  zo weinig mogelijk. Let op voor phishing en voor mensen die jouw persoonlijke gegevens vragen.

Vertrouw niets of niemand : je kan zijn wie je wil op internet. Pas op voor wie je niet kent. Accepteer alleen vrienden die je kent.

Alles blijft op het internet. (internet never forgets!). Wat je zelf post, wat anderen posten tot in het oneindige . Iedereen kan het zien. Denk aan de toekomst.

Schepen van Sociale Zaken  Annemie Goris: ‘Via sociale media kunnen jongeren communiceren, zich creatief uitdrukken en  een eigen online identiteit ontwikkelen. Het is belangrijk dat jongeren in hun exploratie van sociale media begeleid worden en zo op een veilige manier betrokken kunnen blijven’.

Schepen  van Onderwijs Ivo Andries: ‘Het is belangrijk om bij ouders en opvoeders bewustzijn te creëren over de gevaren, zo kunnen ze jongeren begeleiden bij het veilig en verantwoordelijk gebruik van sociale media’. 


Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder