Sla navigatie over

SOLag Lier onderhandelt over aankoop Rerum Novarumsite en voormalig C&A pand

 

In opdracht van het stadsbestuur onderhandelt het Lierse ontwikkelingsbedrijf over de voorwaarden tot  aankoop van  het pand van de voormalige C&A in de Antwerpsestraat nr 3 en van de site Rerum Novarum met het binnengebied tussen “Rerum Novarum” in de Antwerpsestraat en Florent Van Cauwenberghstraat  26  , twee  cruciale locaties in het hart van het kernwinkelgebied. De stad  wil van deze opportuniteit gebruikmaken   om onze winkelas te doen heropleven 

Deze aaneengesloten percelen vormen een uiterst strategische ligging in ons commercieel centrum. De site van Rerum Novarum met de vroegere horecazaak en  de achterliggende kantoren, de parking en het binnengebied, met  een totale  oppervlakte van  nagenoeg  3.500 vierkante meter  staat al lang te verkommeren. Het  C&A pand  met een vloeroppervlakte van 3.400 vierkante meter staat ook al geruime  tijd leeg, de bovenste  twee verdiepingen al  25 jaar. 

Met de aankoop maakt de stad   ruimte  voor wonen, winkelen en  prachtig groen in het midden van de stad. Dankzij een bereikbaar en doorwaadbaar  binnengebied krijgen de bestaande winkelpanden een extra ontsluiting. Ze stimuleren wonen boven winkels.De aangrenzende site van het stadsmuseum wordt mee geïntegreerd in het nieuwe binnengebied. Zo komt er flexibele en betaalbare winkelruimte in de Antwerpsestraat, waar wordt toegezien op  een kwalitatieve invulling. 

De stad dient het project in voor Vlaamse steun bij VLAIO  voor  de thema’s  “Aankoop en transformatie van handelspanden  en bedrijfsruimten in de kern” en voor “Een duurzame bereikbaarheid van de kern”. De financiële steun  kan 500.000 € bedragen per project en per thema.

SOLag zal dit  ambitieuze project uitvoeren   met eigen middelen  zonder subsidie van de stad. De investering zal  op termijn ook volledig worden terugverdiend door de ontwikkeling en exploitatie van de nu leegstaande of verkommerende ruimtes. Zo wordt meerwaarde gecreëerd in ons centrum zonder dat het de stad geld kost. 

Volgens de directeur van SOLag, L. Verheyen,  kan  de aankoop nog dit jaar worden gesloten. In 2024 kunnen masterplannen uitgetekend worden. De concrete invulling kan starten in  2025  en het resultaat  kan zichtbaar worden in de loop van 2026 .

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder