Sla navigatie over

Speeltafels en sfeerverlichting maken van Koningsplein levendige ontmoetingsplek voor Jutteneers  

Aan het Koningsplein in Koningshooikt werden  speeltafels en sfeerverlichting geïnstalleerd. Ze maken van het plein een gezellige ontmoetingsplek. Deze realisatie is een nieuw resultaat van het participatietraject ‘Veerkrachtige Dorpen’ dat in Koningshooikt  liep in samenwerking    en  met financiële steun van  de provincie Antwerpen.

“Tijdens het participatietraject ‘Veerkrachtige Dorpen’ konden inwoners mee nadenken en hun stem laten horen over de ontwikkeling van hun dorp. Uit het traject kwam naar voor dat er behoefte was aan meer ontmoetingsplekken waar de dorpsidentiteit versterkt kon worden. De twee speeltafels op het Koningsplein sluiten hier perfect bij aan. Na de welkomstborden aan de toegangswegen is dit een tweede zichtbaar resultaat uit het Veerkrachtige Dorpentraject.” zo haalt schepen van Participatie Sabine Leyzen met trots  aan.

De speeltafels bieden inwoners de gelegenheid om  diverse bordspellen te spelen zoals dammen, schaken en mens-erger-je-niet. Jong en oud kunnen hier elkaar ontmoeten, plezier maken en tegelijkertijd de sociale cohesie in het dorp versterken. Het is een ideale manier om de dorpsidentiteit te stimuleren en inwoners meer te betrekken bij hun woonplaats. Het is een mooie aanwinst voor de hele gemeenschap en een stap in de goede richting om de veerkracht van Koningshooikt te vergroten. 

"Samenwerking tussen inwoners en lokale besturen is de sleutel tot het creëren van ‘Veerkrachtige Dorpen’. Het transformeren van het Koningsplein tot een veilige en gezellige ontmoetingsplek, zoals voorgesteld door de Hooiktenaren zelf, is een krachtig voorbeeld van burgerparticipatie. De toevoeging van speeltafels zal ongetwijfeld bijdragen aan een levendige interactie tussen de inwoners, en zo de banden in de gemeenschap versterken,” aldus gedeputeerde voor Dorpenbeleid Kathleen Helsen.

De spelpionnen kunnen vanaf nu dagelijks vanaf 10 uur (behalve dinsdag) uitgeleend worden bij café Jong Jut, Koningsplein 42.

 

 

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder