Sla navigatie over

Sportief Lier viert zijn sportkampioenen

Tijdens de Nacht van de Sport  in CC De Mol werden 220 sportlaureaten gehuldigd. Zij behaalden een kampioenstitel op provinciaal , Vlaams, Belgisch of Europees niveau.

De sportpersprijs 2022 ging naar Gery Follens omwille van zijn  indrukwekkende staat van verdienste  in de atletieksport.

Sportfiguur van het jaar werd  de snelste spurter van ons land op de 100 m Kobe Vleminckx van AV Lyra-Lierse. Astrid Van Breedam van AV Lyra-Lierse werd verkozen  tot jongere van het jaar. Zij behaalde een Vlaamse en Belgische kampioenstitel, werd geselecteerd voor het voorprogramma van de Memorial Ivo Van Damme en opgenomen in het jeugdproject afstandslopen van de Vlaamse Atletiek Liga.

AV Lyra-Lierse werd uitgeroepen tot Ploeg van het jaar  als beste Belgische atletiekclub bij de heren.

Sportschepen Ivo Andries feliciteerde de vele sporters en hun club  met hun uitmuntende prestaties en verworven titels en drukte zijn appreciatie uit voor het werk van alle bestuursleden, de trainers en de  talloze vrijwillige medewerkers. De stad zal het sportgebeuren verder maximaal blijven ondersteunen.

Hij verwees ook naar de ontwikkeling van de Hoge Velden .”De ontsluiting en aanleg  van de weginfrastructuur zal  tegen de zomervakantie klaar zijn. Er  werden duidelijke en sluitende financiële afspraken gemaakt met  alle betrokken partijen.  De  opwaardering van de Sportvelden wordt verder afgewerkt. De bouw van nieuwe sportaccommodatie in het Netestadion wordt opgestart”, aldus schepen van Sport Ivo Andries.

Schepen Andries sprak tevens zijn dank en waardering uit voor de financiële steun van alle sponsors aan de clubs. De bijdrage van de sponsors en de inkomsten van allerlei activiteiten georganiseerd door de vrijwilligers zijn van zeer groot belang voor het bestaan van de clubs.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder