Sla navigatie over

Stad en Gewest werken samen aan ontsluitingsweg station en beveiliging kruispunt Ring/Boomlaarstraat.

De twee nieuwe halve aansluitingen ten noorden van het bestaande kruispunt Ring/Boomlaarstraat zijn langs beide zijden van de Ring met elkaar verbonden. De ontsluitingslus kruist de Ring (R16) onder de bestaande brug over de sporen. Voor de aansluiting van de verlengde Tramweglei wordt een rotonde op de ontsluitingslus aangelegd .

Langs de ontsluitingslus wordt een fietspad voorzien dat aansluit op de fietspaden langs de sporen, de Tramweglei en de Ring richting Mechelsepoort. Het kruispunt Ring /Boomlaatrstraat wordt omwille van de veiligheid definitief afgesloten.

De stad Lier zorgt voor de verlenging van de Tramweglei tot aan de rotonde op de nieuwe ontsluitingslus, bedoeld voor doorgaand verkeer en een ventweg aan de Tramweglei voor de ontsluiting van de woningen en de zijstraten. Langs de stadszijde van de ontsluitingslus komt een voetpad, een parkeerstrook , een droog weer afvoer en een parkzone .

Het Vlaams Gewest investeert 1, 7 miljoen euro in de nieuw aan te leggen weg.De investering zal een voelbaar verschil maken voor élke weggebruiker, ook voor de fietser en voetganger. In de originele raming van 2009 voorzag de stad 900.000 euro voor de werken aan de twee lussen. In 2019 wordt na een nieuwe studie een meer actuele raming gemaakt en opgenomen in het Meerjarenplan.  

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder