Sla navigatie over

Stad herdenkt crash bommenwerper uit WOII in Lierse Tuinwijk

75 jaar na de Lancaster crash in de Lierse Tuinwijk vloog om 14.50u een originele Avro Lancaster van de Britse Battle of Britian Memorial FlightLancaster op lage hoogte een aantal keer over de wijk .

Tijdens de nacht van 16 op 17 juni 1943 crashte een Lancaster van het 156 squadron op en nabij de Drie Molekens aan de Mechelsesteenweg. Daarbij verloren niet alleen twee burgers hun leven, ook vier bemanningsleden kwamen hierbij om, terwijl de andere drie bemanningsleden de resterende tijd van de oorlog in een krijgsgevangenkamp moesten doorbrengen.

Tijdens de oorlog werden er 7.377 Lancasters gebouwd, daarvan bestaan er vandaag de dag nog maar een handvol, waarvan er nog maar twee vliegwaardig zijn. Eén in Canada, en één in Engeland. De Lancaster met serienummer PA474, die zijn opwachting in Lier maakte , werd gebouwd in 1945 en maakt sinds 1973 deel uit van de historische afdeling van de Royal Air Force.

De Royal Air Force is bijzonder zuinig op hun vluchten, het toestel wordt dan ook alleen maar gebruikt bij  gelegenheden waarbij de herinnering aan de voormalige bemanningsleden van Bomber Command in stand wordt gehouden. Deze overzeese overvlucht was dus echt wel uniek te noemen .

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder