Sla navigatie over

Stad ontvangt prachtig kunstwerk in Lierse kant

Ghislain Geusens, lid van kantkring ’t Pladdeke,  overhandigde  in de raadzaal van het stadskantoor een unieke  creatie van het stadhuis in Lierse kant aan burgemeester Verwaest.

De Lierse kant is een unicum binnen de kantwereld: het is geen kloskant, maar tulekant.Met een haakje worden kettingsteken  op tule geborduurd. 

Vandaag is Lierse kant een vrijetijdsbesteding, die nog altijd onderwezen wordt  in de Lierse Beeldacademie . Verder   beoefenen oud-leerlingen  hun hobby met passie in verschillende kantverenigingen in en rondom het begijnhof: Sint-Michiel in de Hellestraat, Sint-Amelberga  in de Wezenstraat ,  ’t Pladdeke aan het Oud-Kerkhof en ’t Liers Juweeltje aan de Pettendonk. Na de renovatie van het begijnhof  verhuizen de kantkringen die  er een onderkomen hebben, waarschijnlijk naar het buurthuis aan het Oud Kerkhof .

In het Liers Centrum voor Textiele Kunsten, gevestigd in de voormalige kapel van het Sint-Barbara en Sint-Beatrix-Godshuis  in  de Begijnhofstraat kan je de Lierse kant en parelwerk bewonderen.


Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder