Sla navigatie over

Stad roept Fiberklaar tot de orde

Fiberklaar  is bezig om een glasvezelnetwerk te plaatsen voor enkele providers.

Na de vele meldingen en klachten van bewoners en eigen vaststellingen op het terrein besliste de stad  voorlopig geen nieuwe signalisatievergunningen meer af te leveren aan Fiberklaar in afwachting van een duidelijk plan van aanpak. De stad wil hiermee duidelijk maken niet gediend te zijn met de huidige manier van werken.

In overleg met Fiberklaar besprak de stad de verschillende pijnpunten gaande van afvalophaling in afgesloten straten, werken in sperzones, naleven van vergunningsvoorwaarden en signalisatieplannen tot bewonerscommunicatie. 

Fiberklaar  stelde een plan van aanpak op voor elk van deze pijnpunten. Het college  heeft beslist  dat voorlopig enkel vergunningen kunnen afgeleverd worden voor werken buiten de stadsvesten en dit voor maximum 4 straten tegelijkertijd. 

Na een proefperiode van één maand wordt deze uitvoering geëvalueerd en bekeken of de plannen van aanpak voldoen. 

Pas na een gunstige evaluatie en mits een aangepast plan van aanpak voor werken in de binnenstad, in samenspraak met mobiliteit en verkeerspolitie, kan Fiberklaar ook vergunningen voor de binnenstad aanvragen.

Info : www.fiberklaar.be

Bij vragen, meldingen of klachten kan je terecht op [email protected] of via het gratis telefoonnummer 0800 270 01 (op werkdagen van 9 tot 17 uur).

 

 

 

 

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder