Sla navigatie over

Stadsmedewerker Lier gehuldigd als held

Toen hij met zijn dienstvoertuig op weg was naar de Speelmicroob aan de Sluislaan , merkte hij in de Kolveniersvest rook op die uit een appartement kwam op de eerste verdieping .

Hij alarmeerde meteen de hulpdiensten, liep zonder aarzelen het gebouw van twee verdiepingen en zes woongelegenheden binnen en waarschuwde de bewoners het gebouw zo snel mogelijk te verlaten.

Burgemeester Verwaest huldigde zijn stadsmedewerker : “Christopher Reeve, de man die vele jaren Superman heeft gespeeld, zei ooit dat echte helden niet door de lucht vliegen . Een held is iemand die een brandend gebouw binnenloopt.Jij bent in de Superman-test geslaagd en mag jezelf een held noemen: je bent direct het gebouw binnengelopen en meteen de bewoners beginnen waarschuwen. Nadat je hen had geëvacueerd heb je ook nog eens heel alert de elektriciteit uitgeschakeld.   Je hebt zonder twijfel levens gered. Draag dat besef voor altijd fier mee in uw hart: jij bent een held !”. 

Jan Wuyts werd korte tijd opgenomen in het ziekenhuis omdat hij rook had ingeademd. Door zijn snelle interventie bleef de schade beperkt tot het appartement waar de brand was ontstaan.

Foto © RM

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder