Sla navigatie over

Stadsmuseum Lier viert eerste verjaardag

Het nieuwe stadsmuseum mocht in het eerste jaar meer dan 12.000 bezoekers verwelkomen.Tijdens de openingsperiode trok het museum vooral veel Lierenaars aan. Uit de cijfers blijkt dat ook heel wat niet-Lierenaars de weg vinden naar het museum. In 2019 vertegenwoordigen ze bijna de helft van het totaal aantal bezoekers.   Ter vergelijking, in 2017 kreeg het stedelijk museum 4.200 bezoekers en het Timmermans-Opsomerhuis 2.200.

De bevindingen van de bezoekers in het eerste jaar van het stadsmuseum zijn zeer positief. Ze ervaren het museum als prachtig, interessant en aangenaam om te vertoeven. En daarnaast ook als modern, veelzijdig en interactief. Kortom een goede kennismaking met de geschiedenis van Lier.

Het museum werkt de komende jaren verder aan de opdracht: zorg dragen voor de collecties en een participatief programma uitbouwen met groepen Lierenaars. Zo bereidt het stadsmuseum nu het stadslab voor, een aanbod voor lagere scholen.   Momenteel kunt u in het stadsmuseum en in de bib twee verschillende kijkkasten van het Provinciaal Archeologisch Depot bezichtigen. De archeokoffers vertellen het verhaal van de opgravingen van de Grote Markt in 2011. De tentoonstelling loopt tot 25 november 2019.  

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder