Sla navigatie over

Succesvolle inzamelactie herbruikbare beker

Bovendien hebben ze ook een warm hart! Maar liefst 600 inwoners kozen ervoor de gevraagde waarborg van 1 euro te doneren aan het goede doel. De stad zal het geld overmaken aan twee goede doelen.   400 euro (receptie Lier) wordt geschonken aan Goed Gevoel, de vzw achter sociale kruidenier ’t Hofke en sociaal restaurant Kome Nete , 200 euro (receptie Koningshooikt) gaat naar Ons Steentje, een vzw die ondersteuning biedt aan ouders van een kind met een levensbedreigende ziekte .   Volgens de nieuwe wetgeving mag de stad vanaf 2020 bij eigen evenementen en binnen haar eigen werking geen dranken meer serveren in wegwerpbekers of in eenmalige drankverpakkingen.  

Herbruikbare bekers zijn milieuvriendelijker omdat ze meerdere keren gebruikt kunnen worden. Ze worden na gebruik gewassen en nadien terug gebruikt.

Door bekers te hergebruiken vermijdt de stad bovendien dat ze op de grond gegooid worden en gaan rondslingeren. Minder zwerfvuil zorgt ook voor minder opkuis, een nettere omgeving en zo een fijner gevoel bij bezoekers van evenementen en buurtbewoners.Vanaf 2022 zijn ook wegwerpbordjes en –bestek uit den boze.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder