Sla navigatie over

Taboe rond familiaal geweld aanpakken

De Stad Lier wil het taboe rond familiaal geweld doorbreken. Van dinsdag 18 oktober t.e.m. vrijdag 28 oktober kan je in het stadskantoor en het sociaal huis tijdens de openingsuren  twee tentoonstellingen rond het thema familiaal geweld bekijken: Fototentoonstelling BANG en cartoonvoorstelling GEWELDIGe LIEFDE.

Met deze tentoonstellingen wil de stad Lier helpen om familiaal geweld onder de aandacht te brengen en zo het taboe te doorbreken.

Familiaal geweld is een veelvoorkomend probleem in onze samenleving. Het treft niet alleen vrouwen, maar ook mannen, kinderen, ouders, grootouders en andere familieleden. 

Het geweld kan daarbij vele gedaantes aannemen. De impact hiervan op het slachtoffer en zijn nabije omgeving is verwoestend.

Familiaal geweld is een complex probleem, waar ook vandaag nog veel taboe en geheimhouding op rust. Hierdoor blijft het vaak verborgen achter gesloten deuren. Familiaal geweld opmerken volstaat dus niet! Kijk niet weg, maar praat erover.Doorbreek het taboe, zoek hulp. Voor het te laat is...

Het is belangrijk om het thema bespreekbaar te maken. Daarom bundelt stad Lier  de  krachten samen met  een aantal organisaties Centrum Geestelijke Gezondheidszorg (CGG) De Pont, Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) Lier  die hun kantoren hebben in het Sociaal Huis Lier.

 

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder