Sla navigatie over

Tijdelijk indoor skatepark in jeugdcentrum Moevement

Het college heeft  de realisatie  van een tijdelijk indoor skatepark in de polyvalente zaal van jeugdcentrum Moevement principieel goedgekeurd.

Daarmee  komt de stad tegemoet aan de vraag van een  groep skatende jongeren en wordt de polyvalente zaal van het jeugdcentrum optimaal benut in een rustige periode. Daarnaast creëert het  initiatief een opportuniteit om jongeren te bereiken in een periode met weinig ander aanbod . 

Jongeren gaven regelmatig aan dat ze ook bij slecht weer graag willen skaten. Bij een onverwachte regenbui komen skaters vaak schuilen (en skaten) in het jeugdhuis. Jeugdhuis De Moeve en  de skateraad  stellen  voor in  december-januari een tijdelijk indoor skatepark in de polyvalente zaal van het Moevement te installeren.Tijdens die maanden  staan er geen andere evenementen in de zaal gepland.  

Voor het indoor skatepark huurt de stad van 15 december 2023 tot 15 januari 2024 een aantal skatetoestellen . Het indoor skatepark is wel enkel open onder toezicht van een volwassen vrijwilliger. 

Via een online platform zullen skaters een plek kunnen reserveren. Er worden max. 25 skaters tegelijk toegelaten, elke beurt duurt 2 uur en kost 3 euro. Daarnaast bekijkt het jeugdcentrum om bijkomend skateles voor kinderen, exclusief gebruik voor steppers of een DJ-skating op vrijdagavond te organiseren.  

Het  tijdelijk skatepark kost de stad 3.950 euro voor de huur van skatetoestellen en beschermingsmateriaal voor de muren. 

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder