Sla navigatie over

Trage wegen krijgen toeristische naam

Op de Bogerse velden krijgt het pad tussen Zodiakstraat en Pannenhuisstraat  ter hoogte van Schorpioenstraat  de naam ‘De Melkweg’. De naam sluit aan bij de namen van de omliggende straten die naar de horoscoop verwijzen. 

Het pad tussen Pannenhuisstraat (Tweelingenstraat) en Mallekotstraat wordt  ‘Het Strooiken’. Deze naam gaat terug op de hoeve die daar ooit stond. 

In het stadscentrum krijgt het verbindingspad tussen Predikherenlaan en het Spui de naam ‘Kadaderpad’, naar een volksfiguur die daar in de buurt woonde.

Trage wegen zijn paden die bestemd zijn voor traag, niet-gemotoriseerd verkeer. Het gaat om onverharde wegen, bestaande veldwegen, kerkwegels, jaagpaden, karrensporen, vroegere treinbeddingen en bospaden die voor fietsers en wandelaars handige en veilige verbindingen vormen om naar  school of het werk te gaan. 

Voor korte afstanden vormen ze een verkeersveilige route voor zwakke weggebruikers. Daarnaast hebben trage wegen een recreatieve functie. Ze bieden gelegenheid tot ‘recreatie dicht bij huis’.

Op vraag  werkgroep Trage wegen kreeg een aantal verbindingspaden in Koningshooikt al een naam : Kerkepad, Vlinderpad en Pikkelpad. Nadien kwamen daar nog Bosmolenpad en Dikke Bertapad bij.

De paden krijgen een bordje met daarop het embleem van de ‘Trage wegen’ zodat het duidelijk is dat het  om toeristische en trage wegen gaat.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder