Sla navigatie over

VDAB, Lier en Horeca Forma willen jobs in de horeca promoten

 

De horeca beleeft nog altijd moeilijke tijden, door een uitstroom van werknemers en werkzoekenden die hun jobdoelwit veranderden. Hierdoor ontstond een nijpend personeelstekort in de sector.

In het afgelopen jaar ontving VDAB in het arrondissement Mechelen 702 vacatures voor horecapersoneel, waarvan 100 voor de stad .Hoewel dit een daling is  van -11,4% in het arrondissement  t.o.v vorig jaar ,  betekent  dit voor de stad een stijging met +38,9%.  

De stad , Horeca Forma en VDAB willen samen het personeelstekort in de sector aanpakken. Daarom laten ze iedereen proeven van een job in de horeca. Tot en met vrijdag 13 oktober kunnen bezoekers met horeca-ambities aan de slag gaan in een mobiele keukeneenheid op de Grote Markt in Lier.

Er worden workshops georganiseerd. Deelnemers kunnen op deze manier hun talenten en mogelijkheden ontdekken in de horeca. Bovendien organiseert VDAB ook verschillende jobdates met horecabedrijven in Lier en infomomenten over werken en leren in de horeca.

Meer informatie over het programma vind je op de website van VDAB.

Dit initiatief bouwt verder op de horeca-campagne ‘Goe volk gezocht’ en het actieplan horeca dat VDAB in het najaar 2021 lanceerde in nauwe samenwerking met partners binnen onderwijs, Horeca Forma en Horeca Vlaanderen. 

Om zelfredzaam te zijn in onze huidige maatschappij is het hebben van een job cruciaal. Het zorgt voor financiële zekerheden en geeft mensen de kans om zich te ontplooien. Met dit initiatief willen we de drempel voor werkzoekenden die om allerlei redenen moeilijk een job vinden, verkleinen,” stelt Schepen van tewerkstelling Sabine Leyzen: 

 


Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder