Sla navigatie over

Verbod voor manifestatie tijdens aankomst Sint

De actiegroep ‘België kan het’ kondigde eerder aan om, net als in een aantal andere steden, zaterdag 18 november tijdens de aankomst van de Sint   18  actie te willen voeren.De actiegroep vindt het niet kunnen dat Zwarte Piet in onze stad welkom blijft.

De manifestatie van deze actiegroep tegen de intrede van de Sint wordt niet toegelaten. Dat besliste burgemeester  Verwaest  naar aanleiding van een nieuw advies van de Lokale Politie Lier.

"Het recht op vrije meningsuiting is een groot goed. Het stadsbestuur dient echter ook te waken over de algemene veiligheid van haar inwoners. Onze politie stelde vast dat een actie van deze groep afgelopen weekend in Sint-Niklaas voor hoogspanning zorgde. Ook voor Lier is er een heel concreet risico op een confrontatie met tegenstanders. Door de aankomst van de Sint en de Novemberfoor loopt de stad op dat moment vol gezinnen met jonge kinderen. Elk risico op geweld moeten we dan ook vermijden. Om die reden leverde de Lokale Politie Lier vandaag een negatief advies af voor de aangevraagde manifestatie van ‘België kan het’. Het stadsbestuur volgt dit advies en vaardigt dus een verbod uit."


Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder