Op initiatief van het stadsbestuur en met de steun van de Academie voor Schone Kunsten (SASK) produceerden de 5 Lierse kantverenigingen een dertigtal kantwerkstukjes die nu te koop worden aangeboden. Elk stuk krijgt het label ‘Handgemaakt in Lier’ en de naam van de kantkring.
Elk stuk is uniek. De prijzen variëren tussen 6 en 60 euro.
De kringen Sint-Amelberga i (Wezenstraat 7), Sint-Michiel (Hellestraat 4) en ’t Pladdeke resideren in het begijnhof , ’t Liers Juweeltje in Rosmolen (Pettendonk 37) en het Liers Centrum voor Textiele Kunsten (Begijnhofstraat 24) is gevestigd in het Sint-Barbara Godshuis .
Lierse Kant is een unicum in de kantwereld. Het is tulekant. De kantwerksters werken aan een raam waarop de tule strak gespannen staat.Eerst tekenen ze een patroon op de tule om daarna met een fijne haaknaald de omtrek ervan in kettingsteek te borduren. Achteraf wordt het patroon opgevuld met verschillende draden, zodat er mooie effecten ontstaan.
Begin vorige eeuw was Lier wereldvermaard voor deze handgemaakte luxeproducten. Mettertijd is de productie stilgevallen en is het maken van Lierse Kant een hobby geworden. De Academie voor Schone Kunsten richt al enkele jaren de opleiding Lierse Kant in.