Sla navigatie over

Vogelkijkhut in Jutse Plassen onthuld

In aanwezigheid van  gedeputeerde  van Natuur J. De Haes , voorzitter van Integraal Waterbeleid D. Soens , voorzitter van Natuurpunt De Wielewaal M. Vermylen , Lierse schepenen A. Goris, S. Leyzen en  T.Suetens  en tal van genodigden vond  in het provinciaal overstromingsgebied de Jutse Plassen aan de Lierbaan  tussen Koningshooikt en Putte, de  feestelijke inhuldiging plaats  van de vogelkijkhut ‘de hut van Jut’. Het betekende ook  meteen de start van de ’24 uur Natte Natuur’, met spetterende activiteiten voor kleine en grote natuurliefhebbers.

In zijn welkomstwoord  stelde  schepen  van Natuur en Milieu  Thierry Suetens dat de splinternieuwe  vogelkijkhut in de Jutse plassen een extra recreatieve troef  betekent voor  stad en  dorp.”Het natuurgebied  beheerd door Natuurpunt De Wielewaal is  niet enkel perfect  voor ornithologen, maar ook voor wandelaars en voor jongeren en gezinnen met kinderen die de natuur willen ontdekken.”

“De Jutse Plassen zijn voor veel Hooiktenaars  een belangrijke, groene plaats. Ze komen er om te wandelen of te joggen of ze zoeken er bewust de rust en natuur op. In het visiedocument voor een Veerkrachtig Koningshooikt pleiten ze  voor een  uitbreiding van het gebied . Daarnaast vragen de inwoners de erkenning als natuurgebied zodat  het domein Jutse Plassen ook in de toekomst zeker  behouden blijft”, benadrukte schepen Suetens.

Deputé De Haes prees de vlotte samenwerking  van de provincie, Natuurpunt en de stad  onder leiding van Regionaal landschap Rivierenland als sleutel tot succes bij de realisatie van dit schitterend natuurdomein.

Voorzitter Marc Vermylen nodigde de natuurliefhebbers uit te komen genieten van de 24 uur Natte Natuur in dit unieke  landschap.

De vogelkijkhut heeft een groendak en een aanloopsteiger en brengt natuurliefhebbers door het riet tot aan de rand van het open water. De hut is  zo opgebouwd dat ze , zelfs bij het vollopen van het overstromingsgebied, steeds boven het hoogste waterpeil  blijft uitsteken. In de Jutse Plassen zijn al meer dan 180 verschillende vogelsoorten waargenomen waaronder zeldzame soorten als  de woudaap en de purperreiger.

 

 

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder