Het handschrift bevat 15 toneelstukken over de liefde en het huwelijk. Het is een verzameling kluchten met een vulgaire vorm van humor die heel populair was in die tijd.De stukken werden opgevoerd tussen 1671 en 1769. Ze zijn van de hand van schoenmaker Nicolaes Gheeraerts, maar werden in 1681 opgetekend door notaris Franciscus Goyvaerts. Hij was ook prins van de kamer. Op deze manier zijn er van Lier nu drie bundels bekend met rederijkersteksten. Dat is behoorlijk zeldzaam in vergelijking met andere steden. Het pas gerestaureerde handschrift is het oudste van de drie en is bovendien geschreven door een Lierenaar, lid van de rederijkerskamer zelf. Omdat het handschrift in erg slechte staat was, was raadpleging bijna onmogelijk. Daarom besloten de Vrienden van de Lierse Musea in het najaar van 2017 het handschrift te laten restaureren door restauratrice Elke Vanherck. De restauratie omvatte onder meer het herstellen van de bindingen, het aanbrengen van een nieuwe band, het reinigen en vlakken van de folio's, het uitgebreid fotograferen van alle behandelingen en het maken van een op maat gemaakte verpakking.
Het handschrift is ondertussen opnieuw te bewonderen in het Archief Lier. Wie het handschrift wenst te raadplegen, kan vooraf een afspraak maken via www.lier.be, zoek op ‘Afspraak archief’.
De stad kocht het handschrift voor 2.700 euro op de veiling waarvan de vzw 1.700 euro voor haar rekening nam en ook de restauratie financierde.