Sla navigatie over

Vuurwerk Novemberfoor mag knallen

In 2012 bood de stad  zijn inwoners nog drie knalvuurwerken aan: het vuurwerk na Lier Kermis, het vuurwerk na de Gummarusprocessie en het vuurwerk ter gelegenheid van de Novemberfoor. Het  huidige stadsbestuur schafte de eerste twee evenementen af.

De stad hanteerde de afgelopen jaren   consequent de beleidslijn  voor private gelegenheden geen knalvuurwerk toe te laten en zelf geen knalvuurwerk meer  organiseren in de toekomst omwille van  het dierenwelzijn. 

Voor het vuurwerk van de Novemberfoor   is de situatie anders . Dit vuurwerk wordt georganiseerd en gefinancierd door de foorkramers van de Novemberfoor als cadeau aan de stad.

Tijdens de Novemberfoor 2019 werd geluidsarm vuurwerk gebruikt. Helaas bleek dit niet het gewenste effect te hebben: het vuurwerk haalde slechts een beperkte hoogte en was amper zichtbaar voor wie iets verder weg stond. 

Voor een kermis die verspreid staat over drie pleinen met honderden meters er tussen is dat uiteraard niet aangenaam, zeker voor foorkramers die mee betalen voor een spektakel dat vanuit hun kraam niet te zien is. 

Daarom  hebben de foorkramers beslist opnieuw klassiek vuurwerk te gebruiken, dat een hoger bereik heeft en wel in de hele kermiszone te zien is.

Het college  hoopt  én verwacht dat geluidsarm vuurwerk de komende jaren technisch verbetert en wel voldoende hoogte behaalt voor het gewenste effect.

 

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder