Sla navigatie over

Wandelen door Lier

Op zeven locaties plaatst Visit Lier messing gedenkplaten die verwijzen naar markante gebeurtenissen. Hierover komt u meer te weten in de Sint-Pieterskapel, het Hof van Denemarken, de Deensestraat, het Kolveniershuis en Herberg De Valk op de Grote Markt, de Sint-Gummaruskerk en het woonhuis van Felix Timmersmans in de De Heyderstraat.

Scan de QR-codes en dompel u onder in twaalf eeuwen Liers-Scandinavische verbondenheid. Informatie kunt u lezen in het Nederlands, Frans, Engels, Duits en Deens. http://www.visitlier.be/doen/wandelen/scandinavië-toer. Dankzij 360°-beelden kan u nu binnenkijken in de Sint-Margaritakerk en de Sint-Gummarustoren, locaties die anders enkel voor groepen toegankelijk zijn.

Via een QR-code loopt u virtueel door deze gebouwen heen. Messing plaatjes zijn bevestigd aan de ingang van de twee kerken en aan het klokkenmonument in de tuin van de muziekacademie.

Dit project kwam tot stand door een samenwerking tussen de departementen Toerisme & Recreatiemanagement en Interactive Multimedia Design van Thomas More uit Mechelen. De virtuele rondleidingen werden als eindwerk uitgewerkt door Designosource, een practise enterprise van hogeschoolstudenten.

Hun concept komt nu tot leven in Lier. Vandaag verbetert de voetgangerssignalisatie in het historisch centrum. Nieuwe zwarte borden met witte letters en blauwe pijlen zorgen voor een mooi uniform beeld. De bedoeling is dat toeristen en recreanten gemakkelijk hun weg vinden naar de belangrijkste bezienswaardigheden, hotels en parkings. In totaal komen er 19 palen met 79 pijlen.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder