Sla navigatie over

Wat een zomervakantie!

Af en toe mag iets zich alleen afspelen in het hoofd van de ultieme verantwoordelijke toch? Gelukkig maar, heb ik nadien gedacht toen toch lekken ontstonden over wat zich tijdens de dagen voorafgaand aan de aanduiding voordeed….Met alle respect voor de communicatiespecialisten van deze wereld, maar ambities mogen een beetje realistisch blijven!

Annemie en Sven zijn goede keuzes voor Open Vld in de Vlaamse regering. Annemie behoorde weliswaar niet tot de Vlaamse fractie maar heeft intussen voldoende algemene politieke ervaring opgebouwd om de verantwoordelijkheid van vice-MP met allure te kunnen dragen.

En Sven maakt een come back door de grote poort. Toen hij enkele jaren geleden de deur van het Vlaams parlement achter zich sloot was dit duidelijk omdat hij zich niet wilde blijven herhalen in een functie waar hij zich te zelden echt constructief kon opstellen ,namelijk die van fractieleider van de oppositie. En dat begrijp ik ten volle!

Het is overigens met enig medelijden dat ik de nieuwe Sp.a-oppositie in het Vlaams parlement werk zie maken van het neerhalen van datgene wat ze de vorige legislatuur mee heeft goedgekeurd als "betrouwbare " maar weinig weerbare coalitiepartner.

Ik ben vooral ook benieuwd hoe deze Sp.a- oppositie de nieuwe minister van Onderwijs, Hilde Crevits gaat aanpakken. Sp.a heeft, met uitzondering van mijn ministerschap, onafgebroken de minister van Onderwijs geleverd sinds 1992. Er zijn in deze periode veel dossiers blijven liggen, dossiers die meer dan ooit om een oplossing schreeuwen zoals de hervorming van het secundair onderwijs en de herwaardering van het technisch en beroepsonderwijs. Veel dingen om naar uit te kijken!

Ik ben benieuwd hoe het mij zal bevallen om het politieke schouwtoneel vanaf de zijlijn te bestuderen . Ik kijk er alvast heel erg naar uit.!

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder