Sla navigatie over

Weerstation naast Zimmertoren

De plaatsing gebeurde door de leerlingen van de school. Gedurende de rest van het jaar zullen de metingen aan de hand van interessante projecten behandeld worden in de lessen. Ook het onderhoud van dit station zal door de leerlingen gebeuren.

Het weer kan sterk verschillen over kleine afstanden en dat heeft vaak te maken met het landgebruik. Zo zal het in steden, tijdens een heldere en rustige nacht, veel warmer blijven dan op het platteland. Maar hoe komt dit precies, en wat kunnen steden hieraan doen? Hebben rivieren een afkoelend effect of is bos efficiënter om de temperatuur te verlagen? Waait het harder boven een meer dan tussen de velden?

Er zijn nog heel wat vragen waar wetenschappers geen duidelijk antwoord op hebben en het VLINDER meetnetwerk wil met metingen in Vlaanderen en Brussel antwoorden bieden. Deze nieuwe kennis over het verband tussen landgebruik en weer zal ook gebruikt worden om zeer hoge resolutie weersvoorspellingen over Vlaanderen te valideren.

Wie meer te weten wil komen over het VLINDER project, kan een kijkje nemen op www.vlinder.ugent.be Geïnteresseerden in de laatste metingen van dit weerstation. surfen naar https://wow.meteo.be/nl/ of scannen bijgaande QR-code!

Zoek naar VLINDER 38, dit is het station aan de Zimmertoren.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder