Sla navigatie over

Werelddag van verzet tegen armoede

Wie dacht dat er in Lier geen armoede voorkomt zit fout.Momenteel moeten zo’n 450 alleenstaanden en gezinnen rondkomen met een leefloon, méér dan 200 cliënten zijn in begeleiding bij het OCMW voor schuldenproblemen, 1 kind op 7 groeit in Lier op in armoede. Kortom: voor velen is armoede in Lier rauwe realiteit.   Wil je zelf ervaren wat het betekent rond te komen met een beperkt budget ? Neem dan deel aan de inleefweek. Tijdens deze week besteed je zoals zovele arme gezinnen met een erg krap budget een beperkt budget aan voeding, verzorging, onderhoud van woning, vervoer, kleding, ontspanning, …. Lukt het jou om rond te komen?

Tevens zetten verschillende werkingen hun deuren open en zodat je kennis kan maken met mensen die leven in armoede en diensten die inspelen op het armoedeprobleem. Maak kennis met Sociaal Restaurant Kome Nete, Sociale kruidenier ’t Hofke, Jongerenwerking Samenhang, Belgian Homeless Boys (sociaal voetbalproject) en Ons Gedacht, een vereniging waar armen het woord nemen. Inschrijven kan via www.lier.be . Meer info via 03 8000 520 of [email protected]   Donderdag 17 oktober  worden op verschillende plaatsen lakens uitgehangen als teken van verzet tegen armoede onder het motto: Knoop de strijd aan met armoede!

In de Irislaan 15 om 15 uur opent ’t Bazaarke, een tweedehands kledingwinkel voor volwassenen. Het gaat hier om een samenwerking tussen Mondiale Werken vzw, Samenlevingsopbouw Provincie Antwerpen, Vzw Mivas, afdeling Goed gevoel   en Stad en OCMW Lier.  

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder