Sla navigatie over

Winkeluitstap voor senioren

Op een vaste dag in de week zullen dienstencentra De Kroon, Rosmolen en Het Schoppeke een ‘winkeluitstap’ organiseren. Deelnemers kunnen een beroep doen op de gratis vervoerdienst naar het dienstencentrum om van daaruit samen met het busje van stad en OCMW naar Colruyt te gaan. Gebruikers worden na het winkelen naar huis gebracht.

“Senioren ouder dan 75 jaar of personen die een erkenning hebben van een beperking via de federale overheid kunnen dan samen gaan winkelen. Dit aanbod om boodschappen te doen in groep aan mensen die dit niet (meer) zelfstandig kunnen of hiervoor geen begeleiding van mantelzorgers of (thuiszorg)diensten hebben, versterkt hun sociale netwerk. Bovendien leren nieuwe gebruikers zo ook de dienstencentra en hun aanbod kennen” , vertelt OCMW voorzitter Vanderpoorten.

Inschrijven kan tot uiterlijk vrijdag 12 uur in Dienstencentrum Rosmolen , Pettendonk 37 ( 03/488 63 88 ) Gebruikers betalen 3 euro (= 2 ritten op beurtenkaart).   Het OCMW zal nagaan of dit aanbod in een volgende fase kan gekoppeld worden aan een boodschappendienst ‘Collect & co’ in samenwerking met de lokale handelaars.

Vandaag kunnen hulpbehoevende senioren, mensen met een handicap en chronisch zieken een beroep doen op een wijkwerker om samen te gaan winkelen of de wijkwerker in opdracht voor hen laten winkelen. Via het stelsel Wijkwerken kunnen werkzoekenden bij de VDAB met gebrek aan recente werkervaring die nog niet in het gewone arbeidscircuit terechtkunnen, als wijkwerker tijdelijk werkervaring opdoen in een laagdrempelige werkomgeving dicht bij huis.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder