Sla navigatie over

Woonproject Handbogenhof officieel ingehuldigd

Geen serviceflats , wel aanleunwoningen waarvan de bewoners beroep kunnen doen op dienstencentrum Het Schoppeke op het gelijkvloers voor o.a. warme maaltijden, poetshulp of verpleging.

Het Handbogenhof op het voormalige domein van het rust- en verzorgingstehuis ’t Paradijs is het resultaat van de samenwerking tussen het OCMW Lier en de Lierse Maatschappij voor de Huisvesting (LMH).

Het complex telt negentien flats met twee slaapkamers en zes met één. Vijftien van de 35 wooneenheden zijn volledig aangepast voor rolstoelgebruikers.

Nieuw is zeker ook het collectief verwarmingssysteem waarbij de bewoners zelf de graad van verwarming van hun flat kunnen bepalen. Verbruik en kostprijs zijn beduidend lager , het onderhoud veel eenvoudiger.

Dienstencentrum Het Schoppeke werd in juni geopend en vanaf september konden ook de eerste sociale huurders hun intrek nemen in het bijhorende appartementsgebouw. Oudere huurders van de LHM die veel te grote woning betrokken en waarvan de woning aan renovatie toe was en kandidaten die al lange tijd op de wachtlijst stonden , kwamen in aanmerking om de nieuwe flats te betrekken.

Foto's MR

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder