Sla navigatie over

WZC Paradijs voert campagne voor extra handen

Er is  een tekort aan zorg- en verpleegkundigen op de arbeidsmarkt. Ook in woonzorgcentrum Paradijs, voelt men de impact. De Stad lanceert daarom een uitgebreide campagne om de voordelen van werken in WZC Paradijs toe te lichten. Daarnaast neemt de stad verschillende maatregelen om de medewerkers van het Paradijs te ondersteunen.

In een woonzorgcentrum krijg je de kans een persoonlijke, duurzame band op te bouwen met bewoners. Bovendien werk je elke dag in een huiselijke omgeving. Medewerkers waarderen dan ook sterk de warme sfeer en de dankbaarheid van de bewoners. 

Die boodschap draagt de campagne de komende weken op een zichtbare en laagdrempelige manier uit via allerlei kanalen: een filmpje op sociale media, een spot op RTV, affiches in de stadsgebouwen, advertenties op bussen, broodzakken en in De Zondag.

Lier betaalt de opleiding als zorgkundige terug. Indien je als zorgkundige start in WZC Paradijs en dat verloopt positief, krijg je de helft van je inschrijvingsgeld terugbetaald als je één jaar in dienst blijft. het volledige bedrag na 2 jaar dienst.  Bovendien mag je als zorg- of verpleegkundige alle anciënniteit meenemen naar WZC Paradijs, ook werkervaring die je opbouwde buiten de zorgsector. Ook de zorg- en verpleegkundigen die al langer aan het werk zijn in het Paradijs, zullen die bijkomende anciënniteit krijgen.

Daarnaast gaat WZC Paradijs nog  meer samenwerken met  de scholen in de buurt. In het weekend worden jobstudenten uit zorgrichtingen ingeschakeld om de medewerkers te ondersteunen. Ook aan het welzijn van medewerkers wordt extra aandacht besteed,  via  workshops rond stress op de werkvloer, teambuildings en de coaching van leidinggevenden.

Ann Van de Velde, directeur WZC Paradijs: “We bieden onze  medewerkers heel wat extra voordelen, zoals maaltijdcheques van 8 euro, een tandzorgverzekering en een mooi aanvullend pensioen. Om iedereen extra ademruimte te geven op de werkvloer, zoeken we een tiental nieuwe zorg- of verpleegkundigen en nog enkele jobstudenten uit zorgrichtingen.”

 

 

 

 

———

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder