Sla navigatie over

Zelftesten en maskers voor minder begoeden

Bij de laatste versoepelingen van de test-en quarantaineregels staan zelftesten centraal. De ministers van Onderwijs en Volksgezondheid raadden ouders sterk aan hun kinderen elke zondag te testen met een zelftest.

De kosten van de zelftests lopen voor de gezinnen sterk op. Bovendien raden virologen aan FFP2-maskers te dragen, omdat die een betere bescherming zouden bieden tegen de omikronvariant.

Kwetsbare gezinnen of mensen met een laag inkomen kunnen in de apotheek wel zelftesten aankopen aan één euro. De drempel om hiervoor naar de apotheek te gaan is echter groot.

Daarom heeft Lier beslist in deze uitzonderlijke omstandigheden 500 zelftests en 500 FFP2 maskers aan te kopen en deze te bezorgen aan een aantal eerstelijnsdiensten die heel dicht staan bij kwetsbare mensen in armoede, zoals o.a. Straathoekwerk, de sociale kruidenier, Mondiale werken vzw … Via deze diensten zal de stad , mensen in armoede en vooral gericht naar kinderen en jongeren, extra ondersteuning bieden door hen zelftests en mondmaskers ter beschikking te stellen.

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder