Sla navigatie over

Zimmertorencomité presenteert nieuwe ruimtevaartexpo en planning 100 jaar Zimmertoren in 2030

De   gloednieuwe tentoonstelling in het Zimmermuseum  belicht  op  originele panelen rondom de ganse  exporuimte  de geschiedenis van de ruimtevaart, vanaf de historische Spoetnik  in 1957 tot de imposante James Webb-telescoop in 2021.

Van Joeri Gagarin , de eerste mens in de ruimte (1961) , Valentina Teresjkova, de eerste vrouw (1963) , Alexei Leonov , de eerste ruimtewandelaar (1965), Neil Armstrong die als eerste voet zetten op de maan (1969) , onze astronauten Dirk Frimout (1992) en Frank De Winne (2002 en 2009) tot Starship- Space X   in 2023.

Verder werd het zonnestelsel met de Zon, en de planeten Venus, Mars, de  Aarde en onze Maan, Mercurius, Jupiter, Saturnus, Neptunus en Uranus die aan de Zon gebonden zijn door de zwaartekracht kleurrijk uitgebeeld.

Voorzitter van het Zimmertorencomité  Patrick d’Haens  duidde de  nieuwe  markante  voorstelling   van de ruimtegeschiedenis  in het museum. “De  spectaculaire  beelden  zullen zeker alle bezoekers imponeren   en zijn leerzaam  voor scholen en jongeren.”

Het museum werd  bovendien uitgebreid  met  enkele  karakteristieke V-klokken en  bijzondere foto’s van Meester Louis Zimmer.

In het mooi geïllustreerde  memorandum  naar aanleiding van 100 jaar Zimmertoren doet het comité een oproep aan de stad en haar verenigingen om samen  van 2030  Lier en  haar paradepaardje ‘De Zimmertoren’ te profileren en van 2030 een succesvol feestjaar te maken.

 


Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder