Sla navigatie over

Zonnepanelen politiegebouw Lier verdienden zichzelf al terug

Sinds 2019 prijken op het Lierse politiegebouw voor 135.000 wattpiek aan zonnepanelen. Niet minder dan 500 zonnepanelen werden aangebracht op de 2 daken van politiegebouw aan het Paradeplein. Na amper 3 jaar is de investering al terugverdiend.

De stad deed de investering van ca. 154.000 euro en rekende erop dat de panelen zichzelf zouden terugverdienen op ongeveer zeven jaar. Nu blijkt dat  de panelen zichzelf veel sneller terugverdienden. Dat heeft deels te maken met het feit dat de panelen meer energie opleverden dan verwacht, maar uiteraard ook met de hoge energieprijzen. 

De PV-installatie produceerde als meer dan 483.000 kWh sinds de installatie in dienst werd genomen, daar komt elk jaar nog eens ongeveer 130.000-140.000 kWh bij in de komende jaren. De installatie moet na 25 jaar overigens nog steeds 80% van het vermogen kunnen opwekken. 

Zonnepanelen  zijn meer dan ooit een rendabele investering . De investering  was deze zomer al terugverdiend.  Vanaf nu  leveren ze  elk jaar 30.000-50.000 euro op waarmee de stad beleid kan financieren voor haar inwoners. 

De stad plant net daarom nog meer investeringen in zonnepanelen in de komende jaren. Zo worden projecten voorbereid voor o.a. Sporthal De Komeet en de stedelijke werkplaats (Schapenkot) op Plaslaar. Het stadsbestuur wil ook zijn  inwoners motiveren een investering in zonnepanelen te overwegen. Op 12 december organiseert de stad  een infosessie in samenwerking met energiecoöperatie Zonnewind en Igemo en energiehuis Stekr in CC Vredeberg waarvoor je nog steeds kan inschrijven. 

Zo komen alle mogelijke vragen aan bod rond zonnepanelen en de ondersteuning die Stekr hiervoor kan bieden. Meer info & inschrijven op www.lier.be/infosessie-zonnepanelen.

 

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder