Sla navigatie over

Zorgboerderij Tallaart vzw opent haar deuren

 

Dinsdag 15 augustus houdt zorgboerderij Tallaart van 12 tot 18 uur  haar opendeurdag  om  haar vijfjarig bestaan te vieren en de traditionele maïsdoolhof  te openen. Iedereen  is welkom.

Sedert mei vorig jaar  is er een nieuwe zorgcoach  aan het werk bij Tallaart vzw. Haar taak bestaat uit het aanbieden van zinvolle dagbesteding aan jongeren en volwassenen met een beperking bij de zorgboerderij. 

Maar de vzw biedt nog veel meer aan binnen de beleefboerderij. Binnen de beleefboerderij wil de vzw  iedereen, met of zonder beperking, terug dichter bij de natuur brengen en laten kennismaken met het boerderijleven. Dit doen ze door in de schoolvakanties boerderijkampen te organiseren voor kinderen tussen 4 en 12 jaar.Ze leren  de dieren verzorgen, allerlei aspecten over groenten én daarnaast maken ze vooral veel plezier. 

Tijdens het schooljaar biedt de vzw aan  kleuterscholen en lagere scholen  schooluitstappen aan. Hier leren de kinderen over het tuinbouwbedrijf en komen ze in contact met de dieren.Volwassenen krijgen   een rondleiding in het bedrijf en  in de zomer  wordt  ‘Picknick op ’t veld’ georganiseerd . 

Elke  dag wordt  begeleiding aangeboden aan een 4-tal personen met een beperking.Hun  taken bestaan voornamelijk uit het verzorgen van de dieren en het   onderhouden van het domein.  In totaal  worden momenteel 12 zorggasten begeleid.

Er wordt ook samengewerkt  met andere lokale initiatieven om zinvolle dagbesteding aan te bieden aan hun cliënten. Zo wordt  samengewerkt met Autigone op maandagvoormiddag. Zij komen met een aantal personen met Autismespectrumstoornis  de bakken van de markt sorteren en het domein  mee proper houden.  PVT komt op donderdagvoormiddag mee groenten versnijden . Dit kadert binnen het project ‘Met zorg gemaakt, dat smaakt!’ dat van de Provincie Antwerpen de nodige financiële steun kreeg. Oo Jeugdzorg Ter Elst komt de moestuin onderhouden met hun gasten.

Foto's  Zorgboerderij ( Tallaart 76 - Koningshooikt)

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder