Sla navigatie over

Zorgboerderij Tallaart vzw viert vijfjarig bestaan

 

In aanwezigheid van burgemeester Verwaest , schepen Wollants en een schare genodigden en sponsors   vierde de zorg- en beleefboerderij feestelijk haar eerste lustrum met een rondleiding op het 17 ha groot bedrijf, een receptie , de opening van de maïsdoolhof , de  barbecue en de overhandiging van een  bedrag  van 1.000 € door  serviceclub Fifty-one International aan eigenaar Evi Van Camp als steun voor het project van de  zorgboerderij.

De  vzw bezorgt  een zinvolle dagbesteding  aan jongeren en volwassenen die moeite hebben met hun integratie in de maatschappij. Het project “Met zorg gemaakt, dat smaakt” is één van haar nieuwste toevoegingen. Daarnaast biedt  het bedrijf ook regelmatig coachingtrajecten aan voor kinderen,  en bestaat de mogelijkheid tot individuele begeleidingen en het organiseren  van workshops.

Vier keer per week komen verschillende mensen helpen op het  tuinbouwbedrijf.  Zij nemen de zorg voor de paarden, de koeien en de groenten op zich. Meehelpen op het  tuinbouwbedrijf, biedt  de aanwezige jongeren en volwassenen veiligheid en vertrouwen. Per seizoen ontdekken ze nieuwe elementen van het boerderijleven en voeren ze verschillende taken uit, aangepast aan ieders vaardigheden . Het meehelpen op het  bedrijf biedt hen kansen om hun eigenwaarde te verhogen: voor één keer is men niet degene die geholpen moet worden, maar is men de persoon die helpt!

Bij het  project ‘Met zorg gemaakt, dat smaakt’  kan de  vzw Tallaart  rekenen op  steun van sponsoring ,  van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling, de Provincie Antwerpen en Vlaanderen. 

 

 

 

 

 

Meest recente berichten

Plaats als eerste een reactie

Controleer je email om je profiel te activeren

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder